Egészségügy

  Tartalom-kapcsolat

A szakmacsoport: Egészségügy

5 tartalmi kapcsolattal rendelkezik.

Sejtosztódás

A sejtosztódás a sejt információtartalmának megoszlását jelenti az utódsejtek között. Ennek 2 fajtája a testi sejteket érintő mitózis és az ivarsejtekre jellemző meiózis. A feladatunk célja ezek szemléletes bemutatása vizuális eszközök felhasználásával.

Feltöltve

Baktériumok és vírusok összehasonlítása

A mikrotartalom a baktériumok és vírusok közötti alapvető különbségeket mutatja be. Naponta több millió kórokozó támadja szervezetünket, de immunrendszerünknek köszönhetően ennek többségét észre sem vesszük. A patogéneknek sok fajtáját ismerjük, közéjük tartoznak például egyes prionok, gombafajok, és a címben szereplő baktériumok és vírusok is.

Feltöltve

Fenntartható fejlődési cél: Egészséges élet és jól-lét

Minden egyes generáció érintettet az egészség és jólét fontosságának tükrében, ez egy közös érdek , az egyéni, a közösségi és világ szinten is.

Feltöltve

Az emberi test oxigén anyagcseréje, mint rendszer

A belső légzés a sejtek és szövetek légzését kifejező fogalom: A sejtek felveszik a vér által szállított oxigént, és a sejtlégzésben részt vevő enzimek segítségével oxidálják a szerves vegyületeket. A belső légzést, más szóval biológiai oxidációnak is nevezzük, ami természetes biológiai folyamat.

Feltöltve