gyártástechnológia

  Tartalom-kapcsolat

A kifejezés: gyártástechnológia

5 tartalmi kapcsolattal rendelkezik.

Wastewater treatment with microalgae for biofuel production

The graph presents third-generational biofuel production, which can be combined with wastewater treatment, thereby making the whole process more environmentally friendly. It schematically shows the method of producing biofuel from wastewater, the types of biofuel products and conversion techniques.

Feltöltve

Gyógynövény-hatóanyag keveréses extrakcióval való kinyerése

A mikrotartalom bemutatja a gyógynövények még ma is legnagyobb mértékben alkalmazott kivonatolási technológiájának, a kevertetéses extrakció lépéseit. Az ábra kitér a lépéseknél figyelembe vett paraméterekre, szempontokra és a termék feldolgozásra. Továbbá információt nyújt a módszer alapelvéről, működéséről, bemutatja a tipikus mérési elrendezést és a mérés eredményeként kapott spektrumot.

Feltöltve

A teagyártás folyamata

A teagyártás:

A teaital a trópusi (szubtrópusi) éghajlatú területeken termesztett teacserje (Camellia sinensis) szárított leveleiből, rügyeiből készülő főzet. A leszüretelt és válogatott levelekből az eltérő feldolgozási módok miatt különböző tea típusok jönnek létre, melyek elnevezése  a teaital színére utal.

A fermentációs (erjesztési) folyamat alapján:

Feltöltve

Hogyan készül a ruha?

A ruhaiparban a gyártástechnológiai folyamat során alapanyagokból késztermékeket állítunk elő. Különféle alapanyagú lapszerű termékekből és kellékekből különféle térbeli ruházati és kiegészítő termékeket hozunk létre a legkisebbektől a legnagyobb korosztályon át, minden testalkatra, számtalan méretben, különböző színekben és különféle sziluettel.

Feltöltve