elektronika

  Tartalom-kapcsolat

A kifejezés: elektronika

8 tartalmi kapcsolattal rendelkezik.

A mérési hiba fogalma, típusai, megadási módjai

A mérés célja az, hogy meghatározzuk a mérendő mennyiség valódi értékét. Ismeretes azonban, hogy a mérőeszközök pontatlansága a mérési módszerek hibája, és további, általunk nem ismert, de jelenlévő fizikai hatások befolyásolják a mérési eredményeket, és ezért a jellemzők valódi értéke és mért értéke között mindig eltérés van.

Feltöltve

Villamosságtan gyakorlati oktatása a digitális térben.

A villamos alapismeretek tárgy gyakorlati óráinak a megoldási lehetőségeit szerettem volna megmutatni a digitális térben. Közben az internet másik oldalán a diákok cselekedeteit is bemutattam.

Feltöltve

Villamos gyártmányok burkolatai által nyújtott védettség

International Protection Marking, a villamos gyártmányok burkolatai által nyújtott védettségi fokozatok rendszere. Vonatkozó szabvány Magyarországon az MSZ EN 60529:2015, nemzetközileg az IEC 60529:1989. A berendezések védelmét tesztekkel döntik el, a védettség hiányát X-el jelölik.

Feltöltve

Egylapkás rendszer SOC

Az egylapkás rendszer (System on Chip SoC) egyfajta integrált áramkör (IC), amely egy elektronikai rendszer összes releváns elemét egyetlen félvezetőlapkára sűrítve tartalmazza. Léteznek általános felhasználhatóságú, vagy konkrét céllal készített egylapkás rendszerek.

Feltöltve