Marketing

  Tartalom-kapcsolat

A kifejezés: Marketing

10 tartalmi kapcsolattal rendelkezik.

A tanítás, mint marketing

A marketing és a tanítás látszólag két nagyon távoli fogalom. Mivel eredeti szakmám szerint marketinges vagyok, most pedig pedagógusnak tanulok, munkámban arról elmélkedtem, mi lehet a két terület közötti összefüggés: mi az, amit a marketinges tudásból hasznosítani lehet az oktatás területén is. A marketing legfontosabb fogalmai mentén fogalmazom meg a gondolataimat.

Feltöltve

Az áruk eladásnak előkészítése

Az áruk eladásának előkészítése egy lényeges folyamat a kereskedelemben. Az áruforgalmi folyamatban a készletezés és az értékesítés között helyezkedik el. Bemutatja a folyamatábra hogy négy előkészítési lépés van. Kicsomagolás,termékcímke elhelyezése,fogyasztói ár feltüntetése és ezután az áru kihelyezése. A törvényi előírásoknak megfelelve kell a termékcímét és az árat feltüntetni.

Feltöltve

Napilapkiadás üzleti modellje

A megyei lapok eladott példányszáma a legfontosabb mutató egyrészt az eladásból származó árbevétel, másrészt a napilapban megjelenő hirdetések hatékonysága miatt. Az olvasószámot vagy elérést úgy számolják, hogy az eladott példányszámot beszorozzák 2,5 – 3 közötti számmal. Egy megyei napilap eladása az előfizetésben és az utcai áruspavilonokon keresztül történik.

Feltöltve