gazdaság

  Tartalom-kapcsolat

A kifejezés: gazdaság

7 tartalmi kapcsolattal rendelkezik.

A digitális oktatás országos problémáiról

A koronavírus járvány terjedése az oktatási rendszert is érintette, több szakaszban hosszabb-rövidebb ideig a kormány „tantermen kívüli digitális munkarend” bevezetéséről döntött, melynek elsődleges célja a járvány hatásainak enyhítése volt.

Feltöltve

Az áruk eladásnak előkészítése

Az áruk eladásának előkészítése egy lényeges folyamat a kereskedelemben. Az áruforgalmi folyamatban a készletezés és az értékesítés között helyezkedik el. Bemutatja a folyamatábra hogy négy előkészítési lépés van. Kicsomagolás,termékcímke elhelyezése,fogyasztói ár feltüntetése és ezután az áru kihelyezése. A törvényi előírásoknak megfelelve kell a termékcímét és az árat feltüntetni.

Feltöltve

Az oktatási rendszerrel szembeni elvárások és nehézségek

Magyarországon hogyan értelmezhető a minőségi fejlődés az oktatásban? Mitől lesz hatékony egy oktatási rendszer? Milyen igényeknek kell megfelelni és milyen nehézségeket kell leküzdeni a mindennapok során? Kik a kulcsszereplői ezeknek a folyamatoknak és nekik milyen elvárásaik vannak a rendszerrel szemben?

Feltöltve

Minőségi oktatás

A jól működő oktatási rendszer gazdasági fejlődésre gyakorolt hatását számos kutatás bizonyítja. Ha egy ország bővelkedik a megfelelően képzett emberi erőforrásban, az képes kisimítani a társadalmi feszültségeket, elvégre kedvezően hat a munkanélküliség alakulására, ami pedig magával hozza az életminőség javulását is.

Feltöltve

Napilapkiadás üzleti modellje

A megyei lapok eladott példányszáma a legfontosabb mutató egyrészt az eladásból származó árbevétel, másrészt a napilapban megjelenő hirdetések hatékonysága miatt. Az olvasószámot vagy elérést úgy számolják, hogy az eladott példányszámot beszorozzák 2,5 – 3 közötti számmal. Egy megyei napilap eladása az előfizetésben és az utcai áruspavilonokon keresztül történik.

Feltöltve