oktatás

  Tartalom-kapcsolat

A kifejezés: oktatás

22 tartalmi kapcsolattal rendelkezik.

A tanítás és a tanulás modellje a környezeti nevelésben

A környezeti nevelés az oktatás és nevelés elismerten fontos része. A környezeti értékek megismerése, a környezeti elemek működésének megértése és megtapasztalása megalapozza a tanuló viszonyát a természti környezet védelméhez. A nevelés akkor hatásos, ha az alábbi három dimenziót egyaránt érvényesíteni tudjuk: 

Feltöltve

A digitális oktatás országos problémáiról

A koronavírus járvány terjedése az oktatási rendszert is érintette, több szakaszban hosszabb-rövidebb ideig a kormány „tantermen kívüli digitális munkarend” bevezetéséről döntött, melynek elsődleges célja a járvány hatásainak enyhítése volt.

Feltöltve

Generációs különbségek az IKT eszközök használatában

A kérdés körbejárásához 3 generációt kell megkülönböztetnünk. A jelenlegi egyetemi hallgatók többsége már a Z generáció tagja. Ők gyerekkoruktól kezdve találkoznak a digitális megoldásokkal, közösségi platformokkal.

Feltöltve

A tanítás, mint marketing

A marketing és a tanítás látszólag két nagyon távoli fogalom. Mivel eredeti szakmám szerint marketinges vagyok, most pedig pedagógusnak tanulok, munkámban arról elmélkedtem, mi lehet a két terület közötti összefüggés: mi az, amit a marketinges tudásból hasznosítani lehet az oktatás területén is. A marketing legfontosabb fogalmai mentén fogalmazom meg a gondolataimat.

Feltöltve

A gamifikáció motivációs forrásai az oktatásban

A gamifikációs rendszerek struktúráját a Hunicke, LeBlanc és Zubek (2004) játékkutatási modell szerint három kategóriában analizálhatjuk. Az érzelmi komponenseket, viselkedésbeli felépítését és az interfész kialakításához szükséges elemek és szabályokat vizsgálhatjuk.

Feltöltve

Figyelemfelkeltés és motiváció a digitális (magán)oktatásban

Figyelemfelkeltés és motiváció a digitális (magán) oktatásban

Jelen mikrotartalom a digitális térben történő szakmai oktatás bizonyos aspektusait hivatott bemutatni. Arra keresi a választ, hogy a hagyományos, tantermi oktatás során megvalósuló, és jelen lévő szociális kulcsingerek milyen módon helyettesíthetőek úgynevezett "digitális kulcsingerekkel".

Feltöltve