oktatás

  Tartalom-kapcsolat

A kifejezés: oktatás

12 tartalmi kapcsolattal rendelkezik.

Az oktatási rendszerrel szembeni elvárások és nehézségek

Magyarországon hogyan értelmezhető a minőségi fejlődés az oktatásban? Mitől lesz hatékony egy oktatási rendszer? Milyen igényeknek kell megfelelni és milyen nehézségeket kell leküzdeni a mindennapok során? Kik a kulcsszereplői ezeknek a folyamatoknak és nekik milyen elvárásaik vannak a rendszerrel szemben?

Feltöltve

A digitális oktatás formái

A digitális oktatásnak számos formája létezik attól függően, hogy a diák és a tanár hol van a tanulás/tanítás pillanatában és hogy online jelenléttel folyik-e az oktatás vagy sem. Ezeket rendszerezi a mikrotartalom, leírja az adott oktatási forma jellemzőit, előnyeit, hátrányait.

Feltöltve

Egyenlőtlenség csökkentése a hallássérültek körében

Egyenlőtlenség csökkentése a hallássérültek körében pedagógiai szemmel

Szakképzésben a hallássérültek sok esetben jelentős hátrányban vannak oktatás területén, illetve tanulás terén, ezért bemutatom, hogy milyen lehetőségek vannak, hogy az ilyen egyenlőtlenségek csökkentésére.

Feltöltve

Minőségi oktatás

A jól működő oktatási rendszer gazdasági fejlődésre gyakorolt hatását számos kutatás bizonyítja. Ha egy ország bővelkedik a megfelelően képzett emberi erőforrásban, az képes kisimítani a társadalmi feszültségeket, elvégre kedvezően hat a munkanélküliség alakulására, ami pedig magával hozza az életminőség javulását is.

Feltöltve