Ágazat-Informatika és távközlés

  Tartalom-kapcsolat

11 tartalmi kapcsolattal rendelkezik.

Biztonsági kockázatelemzés a STRIDE módszerrel

Napjainkban egyre fontosabbá válik az, hogy az informatikai termékek biztonságosan készüljenek el. A biztonságos megvalósítás egyik kötelező eszköze a kockázatelemzés (risk analysis), melynek több módszere elterjedt.

Feltöltve

A WIFI router

A mikro-tartalom a wifi routerek (útválasztók) általános felépítését, a kínált szolgáltatásait, a routereknél alkalmazott technológiákat, a vezeték nélküli eszközök típusait és ezen eszközök belső képét ismerteti.

A mikro-tartalom előnézete mellett az eredeti prezentáció alapján készült bemutató videó is megtekinthető.

Feltöltve

Ciklusok a programozási nyelvekben

A programozásban fontos szerepet tölt be a ciklusok használata. Abban az esetben használjuk, ha többször kell lefuttatnunk egy adott utasítás sorozatot.

A programozási ciklusok egy adott szempont szerint feloszthatóak számlálóvezérelt ciklusokra (előre adott számú lefutásra van szükség) valamint logikai értéken alapuló ciklusokra (addig futtatja, amig egy adott kifejezés igaz).

Feltöltve

SQL alapvető utasításai játékosan összefoglalva

A mikro-tartalom célja a relációs adatbázisok alapvető lekérdező nyelvének, az SQL néhány alapvető lekérdező és módosító elemének bemutatása egy játékos példán keresztül.

Forrás: http://eta.bibl.u-szeged.hu/3387/1/BalazsNemeth_Adatbazisok_jegyzet_2019.pdf

Feltöltve

Láncolt listák C programozási nyelven

Láncolt listákat önhivatkozó struktúrában kell megadni. Lényege, hogy minden esetben egy ugyanolyan típusú elemre mutató pointert kell tárolnia. A dián látható minta egy irattárolót ír le, ahol tároljuk az azonosítóját és a címét az iratnak, illetve a rá következő iratra mutató pointert.

Annak megfelelően, hogy a pointer merre mutat, három fő típust különböztetünk meg.

Feltöltve

A digitális kommunikációs formák korlátai

Napjainkban a legtöbb kommunijáció az online téren keresztül, digitális formában zajlik. De vajon ez a kommunikációs forma helyettesíti a hús-vér jelenlét minden adottságait? Milyen korlátozottsággal kell számolni, ha csak online tudjuk tartani valakivel a kapcsolatot? E kérdésekre e mikrotartalomból nem kapunk választ, viszont a valós vs. online kommunikáció jellemzöiröl lesz szó.

Feltöltve

Pályaorientációs digitális szakmabemutató

Általános iskoláknak tartott pályaorientációs napon Iskolánk informatikus szakmájának bemutatása az én feladatom volt. Míg az asztalos vagy lakatos műhelyben csupa izgalmas dolgot találni,  vagy épp  a tankonyhában, tanétteremben finom illatok várták a diákokat, addig az informatika terem bemutatását nem tartottam túl izgalmasnak.

Feltöltve