informatika

  Tartalom-kapcsolat

A kifejezés: informatika

23 tartalmi kapcsolattal rendelkezik.

Introduction to Neural Networks

Neural networks are a class of machine learning algorithms inspired by the structure and the functioning of the human brain. They consist of interconnected nodes, called neurons, organized into layers. Each neuron receives inputs, processes them using a mathematical function, and produces an output.

Feltöltve

AI-támogatott programozás Github Copilot használatával

A GitHub CoPilot egy kódolást segítő AI tool, aminek segítségével meggyorsítható a programozás folyamata. Az AI megfelelő kontextus felhasználásával (programkód, kommentek) megjósolja, hogy mi a legvalószínűbb kód, amit a programozó be akar írni, és felajánlja.

Feltöltve

Háromrétegű architektúra Webes alkalmazások esetében

A mai digitális világban rengeteg weboldalt keresünk fel. A könnyű fejlesztés érdekében a háromrétegű architektúra elveit követjük, ez a legelterjedtebb felépítése a mai alkalmazásoknak. Ez könnyen kezelhető, külön fejleszthető rétegenkén, így fejlesztői csapatok is alakultak, akik a saját rétegük fejlesztéséért felelősek.

Feltöltve

Ciklusok a programozási nyelvekben

A programozásban fontos szerepet tölt be a ciklusok használata. Abban az esetben használjuk, ha többször kell lefuttatnunk egy adott utasítás sorozatot.

A programozási ciklusok egy adott szempont szerint feloszthatóak számlálóvezérelt ciklusokra (előre adott számú lefutásra van szükség) valamint logikai értéken alapuló ciklusokra (addig futtatja, amig egy adott kifejezés igaz).

Feltöltve

SQL alapvető utasításai játékosan összefoglalva

A mikro-tartalom célja a relációs adatbázisok alapvető lekérdező nyelvének, az SQL néhány alapvető lekérdező és módosító elemének bemutatása egy játékos példán keresztül.

Forrás: http://eta.bibl.u-szeged.hu/3387/1/BalazsNemeth_Adatbazisok_jegyzet_2019.pdf

Feltöltve

Láncolt listák C programozási nyelven

Láncolt listákat önhivatkozó struktúrában kell megadni. Lényege, hogy minden esetben egy ugyanolyan típusú elemre mutató pointert kell tárolnia. A dián látható minta egy irattárolót ír le, ahol tároljuk az azonosítóját és a címét az iratnak, illetve a rá következő iratra mutató pointert.

Annak megfelelően, hogy a pointer merre mutat, három fő típust különböztetünk meg.

Feltöltve