Tanulj játszva a Kahoot!-tal

Tantárgy
Feltöltve
Csatolmány Méret
Tanulj játszva a Kahoot!-tal 103.96 KB
Mikrotartalmat készítette
Németh Péter
Szaktanár: Németh Péter
Intézmény:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Oktatási intézmény:
Műszaki Pedagógia Tanszék
Beosztás:
hallgató

Kapcsolat
Üzenet írásához be kell jelentkezni.

Tanulj játszva a Kahoot!-al A Kahoot! egy norvég fejlesztésű internetes tesztrendszer, amelyet 2013-ban hozott létre Morten Versvik, Johan Brand, and Jamie Brooker, akik a Norvég Természettudományi és Technológiai Egyetemen tanultak. Az első verzió csak privát körben működött, majd 2013-ban a nagyvilág elé tárták a platformot.

A tesztrendszer felülete ugyan angol, de nagyon egyszerűen lehet bejelentkezni. Nem szükséges saját felhasználó fiókot létrehozni, hiszen bejelentkezhetünk saját Google, Microsoft vagy Apple címünkkel is.

Létrehozható a felületen diasor, interaktív óra valamint szavazás, kirakó, igaz-hamis és 4 féle asszociáció alapú kérdőívek is. A szerkesztő, hasonlóan a többi online tesztszerkesztőhöz, kérdéseit egyesével hozhatja létre a felület és jelölheti meg a fent sorolt megoldási formák valamelyikét. Sajnos a felület egyes részei csak előfizetett felhasználóknak érhető el, azonban az ingyenes részek is kellő segítséget adhatnak a tanároknak és a diákoknak is a digitális oktatási formában.

A tesztszerkesztő rendívül színes és játékos elemekből épül fel, így a tanulás ezen formája igen élvezetes lehet a diákok számára. Ezen túlmenően a helyes beállítható, hogy az egyes kérdések megválaszolásához rendelt válaszidő mértéke. A rendszer a kérdés megválaszolásához fel nem használt időegységeket pontokhoz rendeli, így a tanulás mellett akár egy játékos verseny is kialakulhat, amely inspirálhatja a teszt kitöltőit. Az elért pontokat a rendszer minden egyes kérdés után feltüntetni és az utolsó kérdés megválaszolását követően, tehát a feladat végén, a 3 legtöbb pontot gyűjtött kitöltőt dobogóra állítja.

További előnye a rendszernek, hogy a vég és a részeredményeket táblázatos formában letölthető.

Célközönség
0 - bárki
Szint
0 - nincs besorolás
Ágazatok és szakmacsoportok-2020
Szakmák és OKJ szakképesítések-2020
Mikrotartalom értékelése
Nem értékelt
Hasznosnak találtad?

Még nem érkezett hozzászólás. Légy te az első hozzászóló!
Csak bejelentkezett felhasználó küldhet be hozzászólást.

További mikrotartalmak a feltöltőtől

A felhasználó jelenleg csak az oldalon látható mikrotartalmat töltötte fel. Nézzen vissza később.

Kapcsolódó mikro-tartalmak


 


A mikro-tartalmakat a szerzői jog védi! | ©  Minden jog fenntartva.