Minőségi oktatás

Tantárgy
Feltöltve
Csatolmány Méret
Minőségi oktatás 1.97 MB
Mikrotartalmat készítette
Kovács Gábor
Szaktanár: Kovács Gábor
Intézmény:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Oktatási intézmény:
Műszaki Pedagógia Tanszék
Beosztás:
egyetemi hallgató

Kapcsolat
Üzenet írásához be kell jelentkezni.

A minőségi oktatás az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) tizenhét fenntartható fejlődési céljának negyedik eleme. Alapvető célkitűzése, hogy 2030-ra mindenki egyenlő eséllyel vehessen részt az oktatásban. Nem csupán az analfabetizmus felszámolása kap szerepet, hanem többek között az is, hogy megteremtsék a nemek közötti egyenlőséget, és a fogyatékkal élőknek is lehetővé tegyék a tanulás lehetőségét.

A minőségi oktatás alapvető követelménye a jól működő oktatási rendszer. Ez két dologból tevődik össze: korszerűen felszerelt intézmény és képzett pedagógusgárda. A minőségi oktatásban részt vevő tanulóból megfelelően képzett szakember válik, aki a társadalom hasznos résztvevője. Természetesen ehhez szükség van az élethosszig tartó tanulásra is, hiszen egy szakember akkor lesz ütőképes a munkaerőpiacon, ha naprakész tudással rendelkezik.

A minőségi oktatás magával hordozza a munkanélküliség csökkenését, idővel erős gazdaságot teremt, mely a jó életszínvonalhoz vezető út kezdő mérföldköve. A megfelelő életkörülmények között élő ember vélhetően egészséges, és stabil családi háttérrel rendelkezik. Ezekben a családokban felnövő gyerekek szüleiktől példát látva motiváltabbak a tanulás tekintetében.

Pedagógusként magam is sokat tehetek a minőségi oktatás érdekében. Egyrészt folyamatosan képzem magam, hogy naprakész tudást adhassak át a tanulóimnak. Másrészt motiválom és bíztatom őket, hogy tartsák szem előtt az élethosszig tartó tanulás jelentőségét.

A minőségi oktatás sok kérdést felvet. Hogyan tudná az adott állam még jobban támogatni az oktatási intézményeket? Miként lehetne a tanulókat ösztönözni? A gazdaság miként tudná „felszívni” a képzett munkaerőt?

Célközönség
0 - bárki
Szint
0 - nincs besorolás
Szakmacsoport
OKJ szakképesítés
Mikrotartalom értékelése
Hasznosnak találtad?

Még nem érkezett hozzászólás. Légy te az első hozzászóló!
Csak bejelentkezett felhasználó küldhet be hozzászólást.

További mikrotartalmak a feltöltőtől

A felhasználó jelenleg csak az oldalon látható mikrotartalmat töltötte fel. Nézzen vissza később.

 


A mikro-tartalmakat a szerzői jog védi! | ©  Minden jog fenntartva.