Készíts kérdést Redmentával

Tantárgy
Feltöltve
Csatolmány Méret
Készíts kérdést Redmentával 57.36 KB
Mikrotartalmat készítette
Kovács Sándor Lajos
Szaktanár: Kovács Sándor Lajos
Intézmény:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Oktatási intézmény:
Műszaki Pedagógia Tanszék
Beosztás:
hallgató

Kapcsolat
Üzenet írásához be kell jelentkezni.

Redmenta – a hazai online tesztkészítő rendszer. A Redmenta.com egy teljesen magyar fejlesztésű online tesztkészítő platform. A pandémia alatt létrehozott rendszer lehetőséget kínál a tanárok és a diákok számára az online térben történő tanuláshoz, illetve számonkéréshez. Egy teszt elkészíthető akár pár perc alatt, amennyiben rendelkezésre állnak a kérdések, amelyekből létre akarjuk hozni a feladatot, de ennek hiányában sem szükséges 10-15 percnél több ahhoz, hogy egy kérdéssort összeállítson a felhasználó.

Több kérdéstípust is összeállíthatunk, melyek elkészítése és későbbi szerkesztése rendkívül egyszerű. Létrehozható Feleletválaztós kérdés egy vagy több megoldással, Igaz-Hamis, Kifejtős, Rövid válasz, Párosító feladat vagy éppen Sorrendben állítás. A kérdés létrehozásakor annak típusa kiválasztása utána adhatjuk meg a válaszlehetőségeket. A Redmenta.com az egyes kérdések változatosabbá tételére lehetőséget biztosít azzal, hogy igény esetén a válaszlehetőségeket véletlenszerű sorrendben összekeveri. A válaszokra akár magyarázatot is adhatunk, bár ez nem kötelező.

A létrehozott kérdéseket a rendszer adatbázisában tárolja és új feladatsorok létrehozásakor a már megírt kérdések közül tudunk válaszolni. Ez a lehetőség lényegesen tehermentesíti a tanárokat hiszen, ha a szerkesztő létrehozta kérdésbankját tantárgyaiból, pillanatok alatt össze tudja állítani feladatsorát. A kérdések létrehozásakor Címkéket kell rendelnünk, melyek segítenek a kérdések közötti kereséskor.

A létrehozott feladatot nyilvánosságát 5 lehetőség alapján állíthatom be, valamint a célcsoporttal történő megosztást nem csak a feladathoz generált linkkel tehetem meg, hanem megtehetem a Google Classroom-on vagy a Microsoft Teams-en keresztül. Az elkészített feladatokat később megoszthatjuk a regisztrált felhasználókkal, amennyiben megadjuk a szükséges feltételeket.

Célközönség
0 - bárki
Szint
0 - nincs besorolás
Ágazatok és szakmacsoportok-2020
Szakmák és OKJ szakképesítések-2020
Mikrotartalom értékelése
Nem értékelt
Hasznosnak találtad?

Még nem érkezett hozzászólás. Légy te az első hozzászóló!
Csak bejelentkezett felhasználó küldhet be hozzászólást.

További mikrotartalmak a feltöltőtől

A felhasználó jelenleg csak az oldalon látható mikrotartalmat töltötte fel. Nézzen vissza később.

Kapcsolódó mikro-tartalmak


 


A mikro-tartalmakat a szerzői jog védi! | ©  Minden jog fenntartva.