Csatolmány | Méret |
---|---|
Rekombináns fehérje előállítása.pdf | 113.63 KB |
Szerzői információk
Mikrotartalom leírása
Az ábra a rekombináns fehérje előállításának lépéseit mutatja be. A rekombináns technológia során a kívánt fehérjét kódoló génszakaszt felsokszorosítják (PCR segítségével), majd egy plazmidon baktériumtörzsbe (például E. coli) juttatják. A célgént tartalmazó baktériumokat kiválogatják, amelyek aztán elkezdik előállítani a fehérjét. A sejtek feltárása után a fehérjét tisztítják és ellenőrzik (pl. gélelektroforézissel). Végül letesztelik, hogy a fehérje megfelelően működik-e. Ezt a technikát széles körben alkalmazzák a kutatásban, a gyógyászatban és az iparban, mivel lehetővé teszi nagy mennyiségű, tiszta fehérje előállítását specifikus célokra, például vakcinák vagy enzimek gyártásához.
Mikrotartalom
Oktatási információk
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
Még nem érkezett hozzászólás. Légy te az első hozzászóló!
Csak bejelentkezett felhasználó küldhet be hozzászólást.