A digitális kommunikációs formák korlátai

Feltöltve
Csatolmány Méret
A digitális kommunikációs formák korlátai 309.02 KB
Mikrotartalmat készítette
Patakfalvi Tamás
Szaktanár: Patakfalvi Tamás
Intézmény:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Oktatási intézmény:
Műszaki Pedagógia Tanszék
Beosztás:
hallgató

Kapcsolat
Üzenet írásához be kell jelentkezni.

Napjainkban a legtöbb kommunijáció az online téren keresztül, digitális formában zajlik. De vajon ez a kommunikációs forma helyettesíti a hús-vér jelenlét minden adottságait? Milyen korlátozottsággal kell számolni, ha csak online tudjuk tartani valakivel a kapcsolatot? E kérdésekre e mikrotartalomból nem kapunk választ, viszont a valós vs. online kommunikáció jellemzöiröl lesz szó.

LEÍRÁS:

Az emberi kommunikáció eredendöen az felek közötti kapcsolat tartását szolgálják. A kapcsolatban lévö felek információt adnak át, ami az együttmüködés, az élet közös tevékenységeihez szükséges.

Az információs társadalom kialakulásával a termelö tevékenységben a hangsúly az emberekröl a teljesítményre, az információ értékteremtö voltára helyezödött. Az információ átadásának jelentösége már már a kommunikáló felek jelentöségén túlmutat. Az információ jellegétöl függöen különbözö platformokon oszthatjuk meg az üzeneteinket, kommunikálhatunk egymással. Azonban mindennek az a sajátos jellemzöje, hogy a valós ember-ember kommunikációhoz képest, a csatorna csak egy réteginformáció átvitelére szolgál. Korlátolt, behatárolt kommunikációról van szó.

Az információ átvitel, nem tudja és nem is hivatott 100%-ban helyettesíteni a valós emberi kommunikációt. Az online kommunikáció csak töredékes eszköze a kapcsolattartásnak. A valós kommunikációt nem helyettesíti, hanem akár hátráltathatja is, ha nem megfelelöen élünk e korunk technikai adottsága által nyújtott eszközzel.
 

Célközönség
1 - középiskola
Szint
0 - nincs besorolás
Ágazatok és szakmacsoportok-2020
Szakmairányok-2020
Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető
Mikrotartalom értékelése
Nem értékelt
Hasznosnak találtad?

Még nem érkezett hozzászólás. Légy te az első hozzászóló!
Csak bejelentkezett felhasználó küldhet be hozzászólást.

További mikrotartalmak a feltöltőtől

A felhasználó jelenleg csak az oldalon látható mikrotartalmat töltötte fel. Nézzen vissza később.

Kapcsolódó mikro-tartalmak


 


A mikro-tartalmakat a szerzői jog védi! | ©  Minden jog fenntartva.