Az elkészítés műveleteinek rendszerezése

Feltöltve
Csatolmány Méret
Az elkészítés műveleteinek rendszerezése 76.31 KB
Profilkép
Név: Varga Tünde
Intézmény:
Nagykanizsai SZC Thúry György Szakképző Iskolája
Oktatási intézmény:
Nagykanizsai SC Thúry György Szakképző Iskolája
Beosztás:
szakoktató
Bemutatkozás:

Varga Tünde bemutatkozása...

Mikrotartalmat készítette
Varga Tünde

Kapcsolat
Üzenet írásához be kell jelentkezni.

Az elkészítés műveletei

Az élelmiszerek többségét hőkezeljük.

Alak, íz, szín, állomány, tápanyag összetétel-változás

Előnyei

  • Puhává válik
  • Emészthetősége javul
  • Változatos
  • Élvezetesebb

Alkalmazása előtt ismerni kell az élelmi anyagok szerkezetét, tulajdonságait, összetételét.

Az alapanyag befolyásolja az alkalmazott ételkészítési eljárás megválasztását.

Hőkezelés módjai

A biztonságos hőkezelést meghatározza a hőmérséklet és az időtartam (75 C, 10 perc).

  • Főzés
  • Gőzölés
  • Sütés
  • Pirítás
  • Párolás
  • Mikrohullámú hőkezelés
  • Füstölés
Célközönség
1 - középiskola
Szint
K - középszint
Ágazatok és szakmacsoportok-2020
Szakmák és OKJ szakképesítések-2020
Mikrotartalom értékelése
Hasznosnak találtad?

Még nem érkezett hozzászólás. Légy te az első hozzászóló!
Csak bejelentkezett felhasználó küldhet be hozzászólást.

További mikrotartalmak a feltöltőtől

A felhasználó jelenleg csak az oldalon látható mikrotartalmat töltötte fel. Nézzen vissza később.

Kapcsolódó mikro-tartalmak


 


A mikro-tartalmakat a szerzői jog védi! | ©  Minden jog fenntartva.