Tantárgy
Feltöltve
Csatolmány | Méret |
---|---|
Az elkészítés műveleteinek rendszerezése | 76.31 KB |
Szerzői információk
Profilkép
Név: Varga TündeIntézmény:
Nagykanizsai SZC Thúry György Szakképző Iskolája
Oktatási intézmény:
Nagykanizsai SC Thúry György Szakképző Iskolája
Beosztás:
szakoktató
Bemutatkozás:
Varga Tünde bemutatkozása...
Mikrotartalmat készítette
Varga Tünde
Mikrotartalom leírása
Az elkészítés műveletei
Az élelmiszerek többségét hőkezeljük.
Alak, íz, szín, állomány, tápanyag összetétel-változás
Előnyei
- Puhává válik
- Emészthetősége javul
- Változatos
- Élvezetesebb
Alkalmazása előtt ismerni kell az élelmi anyagok szerkezetét, tulajdonságait, összetételét.
Az alapanyag befolyásolja az alkalmazott ételkészítési eljárás megválasztását.
Hőkezelés módjai
A biztonságos hőkezelést meghatározza a hőmérséklet és az időtartam (75 C, 10 perc).
- Főzés
- Gőzölés
- Sütés
- Pirítás
- Párolás
- Mikrohullámú hőkezelés
- Füstölés
Mikrotartalom
Oktatási információk
Célközönség
1 - középiskola
Szint
K - középszint
Ágazatok és szakmacsoportok-2020
Szakmák és OKJ szakképesítések-2020
Mikrotartalom értékelése
Jó
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
Hasznosnak találtad?
Még nem érkezett hozzászólás. Légy te az első hozzászóló!
Csak bejelentkezett felhasználó küldhet be hozzászólást.