Digitális oktatási rendszerek jelentősége a sakk oktatásánál

Tantárgy
Feltöltve
Csatolmány Méret
Sakk oktatási rendszerek 1.62 MB
Mikrotartalmat készítette
Bánvölgyi Zoltán
Szaktanár: Bánvölgyi Zoltán
Intézmény:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Oktatási intézmény:
Műszaki Pedagógia Tanszék
Beosztás:
hallgató

Kapcsolat
Üzenet írásához be kell jelentkezni.

A tanárokat a pandémia okozta helyzet rákényszeríti az IKT eszközök, oktatóprogramok és rendszerek használatára, ami a sakk területén mind elméleti-gyakorlati program, mind pedig oktatást segítő eszközök használata szempontjából is rendkívül eredményesnek bizonyult.

A programok segítik, javítják és naplózzák a diákok tevékenységét - információt adva - mely területeken érdemes javítani, segíteni, vagy beavatkozni.

Learning Chess: Játékos, interaktív online sakkoktató program, mely fejleszti a tanulók stratégiai és taktikai képességét. A strukturált tananyagok a kezdőtől egészen a komolyabb szintekig is képesek tágítani a sakkozni vágyó diák tudását. A tanuló visszaigazolást kap a fejlődéséről és a haladásáról, eredményességét pedig kitüntetésekkel, jutalmakkal és kapott „élő” pontokkal motiválja a rendszer.

Az oktatónak a rendszer tanulásmenedzsment része naplózza és adatokat ad minden egyes tanítvány tevékenyéúágéről, aktivitásáról és előre haladásáról, megmutatva melyek azok a területek, amik fejlesztésre vagy további gyakorlásra szorulnak. https://learningchess.net/hu/

Chess.com: A világ legnagyobb sakkjáték oldala, melyben mindenki a szintjének megfelelő partnerrel tud játszani az online térben. Az oldal használatának oktatási szempontból elsődleges célja, hogy az (online) órán tanult elméleti tudást lehessen alkalmazni a gyakorlatban is. A játszmákat a rendszer naplózza, így bármikor betekintést nyerhet a tanuló és az oktató, akár a különböző elemző motorok (pl. ChessBase) segítségével is.  https://www.chess.com/hu

ChessBase: Adatbázis kezelő és elemző rendszer, főként versenyző sakkozók és oktatók számára. Főként megnyitási változatokat, játszmákat, haladóbb tananyagokat, állásokat és taktikai fejtörőket kezel, amiket az elemző motorok segítségével (változat számítások) tovább tud fejleszteni, mélyíteni. A chess.com oldalán lejátszott naplózott játékokat pillanatok alatt kezeli és elemzi.

A programok használatához szükséges IKT eszközök oktatási szempontból: Számítógép, szélessávú internet kapcsolat, laptop, tablet, mobiltelefon, Zoom, Microsoft Teams, Skype, Discord, Hangouts vagy Messenger.

Célközönség
0 - bárki
Szint
0 - nincs besorolás
Ágazatok és szakmacsoportok-2020
Szakmák és OKJ szakképesítések-2020
Mikrotartalom értékelése
Nem értékelt
Hasznosnak találtad?

Még nem érkezett hozzászólás. Légy te az első hozzászóló!
Csak bejelentkezett felhasználó küldhet be hozzászólást.

További mikrotartalmak a feltöltőtől

A felhasználó jelenleg csak az oldalon látható mikrotartalmat töltötte fel. Nézzen vissza később.

Kapcsolódó mikro-tartalmak


 


A mikro-tartalmakat a szerzői jog védi! | ©  Minden jog fenntartva.