oktatás

  Tartalom-kapcsolat

A kifejezés: oktatás

17 tartalmi kapcsolattal rendelkezik.

A digitális oktatás országos problémáiról

A koronavírus járvány terjedése az oktatási rendszert is érintette, több szakaszban hosszabb-rövidebb ideig a kormány „tantermen kívüli digitális munkarend” bevezetéséről döntött, melynek elsődleges célja a járvány hatásainak enyhítése volt.

Feltöltve

Generációs különbségek az IKT eszközök használatában

A kérdés körbejárásához 3 generációt kell megkülönböztetnünk. A jelenlegi egyetemi hallgatók többsége már a Z generáció tagja. Ők gyerekkoruktól kezdve találkoznak a digitális megoldásokkal, közösségi platformokkal.

Feltöltve

A tanítás, mint marketing

A marketing és a tanítás látszólag két nagyon távoli fogalom. Mivel eredeti szakmám szerint marketinges vagyok, most pedig pedagógusnak tanulok, munkámban arról elmélkedtem, mi lehet a két terület közötti összefüggés: mi az, amit a marketinges tudásból hasznosítani lehet az oktatás területén is. A marketing legfontosabb fogalmai mentén fogalmazom meg a gondolataimat.

Feltöltve

A gamifikáció motivációs forrásai az oktatásban

A gamifikációs rendszerek struktúráját a Hunicke, LeBlanc és Zubek (2004) játékkutatási modell szerint három kategóriában analizálhatjuk. Az érzelmi komponenseket, viselkedésbeli felépítését és az interfész kialakításához szükséges elemek és szabályokat vizsgálhatjuk.

Feltöltve

Figyelemfelkeltés és motiváció a digitális (magán)oktatásban

Figyelemfelkeltés és motiváció a digitális (magán) oktatásban

Jelen mikrotartalom a digitális térben történő szakmai oktatás bizonyos aspektusait hivatott bemutatni. Arra keresi a választ, hogy a hagyományos, tantermi oktatás során megvalósuló, és jelen lévő szociális kulcsingerek milyen módon helyettesíthetőek úgynevezett "digitális kulcsingerekkel".

Feltöltve

Az oktatási rendszerrel szembeni elvárások és nehézségek

Magyarországon hogyan értelmezhető a minőségi fejlődés az oktatásban? Mitől lesz hatékony egy oktatási rendszer? Milyen igényeknek kell megfelelni és milyen nehézségeket kell leküzdeni a mindennapok során? Kik a kulcsszereplői ezeknek a folyamatoknak és nekik milyen elvárásaik vannak a rendszerrel szemben?

Feltöltve

A digitális oktatás formái

A digitális oktatásnak számos formája létezik attól függően, hogy a diák és a tanár hol van a tanulás/tanítás pillanatában és hogy online jelenléttel folyik-e az oktatás vagy sem. Ezeket rendszerezi a mikrotartalom, leírja az adott oktatási forma jellemzőit, előnyeit, hátrányait.

Feltöltve