Nyolc tény a vizuális tanulásról

  1. Az agyba jutó információ 90%-a vizuális úton érkezik. (MIT)
  2. Az emberek 65% -a vizuális tanuló. (Pearson)
  3. Az emberek többsége a hallás útján érkező információnak hozzávetőlegesen csak a 10% -ára emlékszik 3 nap múlva. Ellenben ha képet is társítunk a hallott információhoz, a többség számára három nap múlva az információ 65% -a is felidézhető marad. (Brain Rules)
  4. Az érzékszervi információk 99% -át az agy szinte azonnal kiszűri. Ez azt jelenti, hogy az információnak csak 1% -a jut át ​​az agyba. Az infografika ebben az 1% -ban található. (QUE Publishing)
  5. A színes ábrák jelenléte 80% -al növeli az emberek hajlandóságát arra, hogy elolvassanak valamilyen szöveges tartalmat. (Saurage Research)
  6. Az emberek 323% -al hatékonyabban képesek követni az útmutatásokat, ha az írott információhoz illusztrációk is társulnak. (Springer)
  7. A szemmozgás-követő vizsgálatok kimutatták, hogy az interneten az olvasók fokozott figyelmet fordítanak az információt is hordozó képekre. Valójában, ha a szöveghez társított képek releváns információt hordoznak, akkor az olvasók több időt töltenek a képek tanulmányozásával, mint a szöveg elolvasásával. (NN Group)
  8. Az emberek 81% -a az online felületen olvasott tartalmakat legfeljebb csak átfutja. Az olvasók többsége legfeljebb a szavak 20-28% -át szokta elolvasni. (NN Group)

Forrás